Blogg

Första inlägget – synas på ett annat sätt

Jaha. Det blev såhär.
Vi skall hålla oss på en god nivå. Vi försöker hålla oss ifrån allt för komplicerade ord även om det kommer vara omöjligt. Vi är ärliga.

 

2016 genomförde undertecknad näst högsta tränarutbildningen i Sverige, UEFA A Dilpoma (Nu blev det ett svårt ord i all fall). Kursen var bra, men att lära känna deltagarna blev nöten, det som man ville åt. Jag fastnade för många, bland annat listerbysonen Henrik Rydström. Tillsammans med IFK Kalmars tränare Jonas Walfridsson skapade vi en dödlig kebabtrio som under 20 dagar på Bosön vilt kämpade för att hitta Lidingös bästa snabbmatshak.

 

Rydström lärde mig snapchat. Jag lärde honom att springa runt på en löparbana. Rydström lärde mig Kalmar FF:s spelsystem 2008. Jag lärde honom Keynote. Tillsammans med tränare från hela Sverige så blev det extremt mycket erfarenhetsbyte som sedan rutinerade bloggaren Rydström sedan väl avvärjt dokumenterade i sin blogg på Aftonbladet. Där jag nämndes, såklart.

 

Jag blev inte chockad när jag sedan fick kommentarer på hemmaplan likt ”Jaha, har du lyckats synas där också nu?” egentligen samma sekund som jag landade på flygplatsen i Ronneby. Jag har alltid synts, och jag har alltid gillat det.

 

När IFÖ Bromölla IF gjorde 1-0 i hemmapremiären av division 2 2009 genom Johan Persson så tog jag allt fokus genom att tillsammans med Johan hamna på förstasidan, med blicken direkt in i tidningens kamera. När jag själv gjorde 2-1 mot Höllviken ett par omgångar senare var det återigen dags när jag med en löpning på 20 meter och sedan gled på den vattenfyllda plan framför journalistens kamera skapade den perfekta förstasidan.

 

Men mycket har hänt. En mognad. Jag jagar inte längre kameran. Däremot finns det en stark vilja att hela tiden ställa upp på de små intervjuer som lokala nyhetssidor vill ge. För mig är att synas i media en möjlighet att säga sin åsikt, det man står för och det man vill påverka andra med. Både personligt, men även klubben man representerar. Alla som har ett engagemang i fotbollsföreningar måste se styrkan och fördelarna med att klubben marknadsförs.
Det är också syftet med denna bloggen.

 

Bloggen kommer hållas lokal inom Blekinge för det mesta. Det kommer inte i huvudsak vara taktiska analyser av matcher eller spelsystem. Den kommer försöka att lysa upp bonnfotbollens innergård. Möten och diskussioner med personer på matcher och träningar. Allt detta i ett försök att marknadsföra Blekingefotbollen. För vi kan väl vara överens om att det behövs? Läs artikel i BLT eller Sydöstran.

Och kanske. Jag säger kanske. Om bloggen blir varm och tillräckligt etablerad under året så berättar jag vilken i Mjällby AIF:s A-trupp 2008 som en varm sommareftermiddag på Strandvallens b-plan fick potenshöjande medel nedsmugglad i sin vattenflaska. Men bara kanske…

 

/Jacke